Način pripreme
Mikserom umutiti jaja, šećer i vanilin šećer, dodati jogurt, ulje i lagano izmiksati. Potom, mikser isključiti, umešati brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano izmešati ručnom žicom za mućenje.
Pleh srednjih dimenzija premazati uljem, posuti brašnom i uliti polovinu umućene smese. Zapeći 5 minuta u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Izvaditi pleh iz rerne, rasporediti svuda maline, naneti ostatak umućene smese i pleh vratiti u rernu. Smanjiti temperaturu na 180 stepeni i kolač peći 35 minuta.
Gotov kolač izvaditi iz rerne, prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. Kolač posuti šećerom u prahu, seći na kocke (ili parčad željene veličine), servirati i poslužiti.
Savet: Umesto malina možete koristiti višnje, jagode - po sopstvenom izboru, svakako dobijate veoma ukusan kolač. Koristila sam maline po želji naše ćerkice. Prijatno!