Pile s povrćem u voku

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
351
872
05/05/2017
"Ukusna improvizaija s pilećim mesom u tiganju - obećavamo, da možete da jedete nakon ne više od pola sata"
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano646
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 400 g (skuvano)
  • luk - 7 - 8 glavica
  • pečurke - 350 g
  • bamija - pola šolje, iseckana (ili jedna cela šaka)
  • ulje
  • soja sos
  • kurkuma
  • kari
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pile, koje koristim, bilo je pečeno i ostalo mi je belog mesa. Iskidala sam ga na krupnije parčiće i ostavila sa strane.

Luk sam očistila i isekla glavicu na četiri ili na šest (u zavisnosti od veličine), podelila na polumesece.

U vreo vok tiganj stavljam ulje, a posle dodajem i luk. Propržim i mešam dok ne promeni boju, posle dodajem malo vode - otprilike šolju i ostavim da vri na srednjoj temperaturi.

Za to vreme očistim pečurke i isečem ih. Kad se voda smanji na pola, dodam soja sos, ako je mnogo slan - dodam manje, inače oko 2-3 kašike. Dodajem i pečurke, promešam.

Posle dodajem bamiju (moja je zamrznuta i iseckana), ako koristite svežu - očistite je, ako je mnogo velika iseckajte, ako je sitnija (2-3 cm), može i cela da se stavi.

Dodajem i začine po ukusu, a na kraju piletinu. Ostavljam da vri tako oko 10 minuta ili dok namirnice ne budu gotove.

Ako više volite, možete da stavite i druge začine. Konzumira se toplo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar