Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pile sa povrćem na kineski način

Pile sa povrćem na kineski način

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k127
Pile sa povrćem na kineski način
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
27/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Pile sa sočnim povrćem na kineski način u bugarskoj interpretaciji, koja ga čini još ukusnijim"

Potrebni sastojci

  • pileći file - 600 gr
  • biber - 1 kašičica mlevenog, crnog
  • pirinčano sirće - 1 kašika
  • med - 2 kašike
  • kukuruzni skrob - 1 kašika
  • soja sos - 50 ml
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 50 gr
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada crvene
  • paprika - 1 komad žute
  • zelena paprika - 1 komad
  • tikvica - 1 komad
  • crveni luk - 2 glavice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se napravi smesa od sirćeta, soja sosa, skroba i meda. Sve se lepo promeša i izdvoji za kraj. Povrće se očisti i iseče na lente. Pileći file se isto iseče na tanke parčiće.

U vok tiganj se sipa maslinovo ulje i zagreje se na najjače. Stavite pileći file i propržite pet minuta. Dodajte luk i kad postane prozračan, dodajte lente paprika, šargarepe, tikvica i pečuraka. Sve se prži oko deset minuta dok se meša. Čim povrće omekša, dodajte beli luk isečen na sitno i začiniti crnim biberom.

Promešajte i posle dva minuta sipajte prethodno pripremljenu smesu, dodaje se malo po malo, meša se i sipa do kraja.

Kad je cela smesa nasuta, jelo se ostavlja još minut-dva na ringli i isključuje se.

Po želji na kraju može da se pospe prepečenim susamom i da se servira uz garnirung od kuvanog pirinča.

Umesto meda možete da stavite slatko od jagoda ili borovnica. Isprobala sam ga, ukus je neverovatan.

Probajte :)

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: