Način pripreme
Ako ne možete da nađete rezance, možete koristiti špagete. Kuvajte rezance između 5-7 minuta dok ne budu gotovi.
Za to vreme sitno iseckajte luk i stavite ga u vok da se proprži, pazeći da ne uhvati boju. Paprike iseći na žilene, pečurke na kriške i ljutu papričicu sitno zajedno sa belim lukom.
Stavite papriku pored luka i promešajte. Zatim dodajte beli luk i ljutu papriku. Ponovo pomešajte sastojke i dodajte pečurke.
Kada sve omekša i proprži, dodajte kuvane rezance (ili špagete). Dodajte so i šećer.
Na kraju, piletina se takođe iseče na žulijene (može i na kockice) i poslednja se dodaje u vok tiganj. Sve mešajte dok piletina ne bude gotova i začinite biberom.
Možete jelo poslužiti u činiji kao predjelo ili kao glavno ako sipate veću porciju.