Način pripreme
Za recept punjeno pile sa povrćem začiniti pile iznutra i spolja solju i biberom.
Isecite jednu veliku pečenu papriku na male parčiće.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite papriku zajdeno sa istucanim čenom belog luka 2-3 minuta - koliko treba da se začini. Sklonite tiganj sa ringle.
Dodajte isečene zelene masline, jaje promešano sa narendanim parmezanom i prezlama, prelijte sokom od pola limuna. Homogenizujte dobro nadev.
Napunite pile. Ušijte otvor koncem ili probodite pažljivo čačkalicama.
U duboku šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Stavite grančicu ruzmarina i čen belog luka. Zapržite pile sa svih strana.
Prelijte šoljom belog vina, šoljom tople vode i sokom od pola limuna. Poklopite šerpu i disntajte deset minuta.
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudu za pečenje postavljenu papirom prebacite pile.
Prelijte tečnošću od dinstanja. Stavite posudu u rernu i pecite pile dok ne dobije prijatnu preplanulost.
Punjeno pile servirajte sa salatom po želji!
Nek vam je slatko!