Pile punjeno povrćem

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Pile punjeno povrćem
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
6
"Jedno punjeno pile uvek je povod da sakupite celu porodicu za trpezom"

Potrebni sastojci

  • pile - 1 komad
  • paprika - 1 komad
  • parmezan - 40 g
  • prezle - 2 kašike
  • masline - 3 - 4 komada, zelene
  • jaja - 1 komad
  • belo vino - 1 šolja
  • ruzmarin - grančica
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • maslinovo ulje
  • biber
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Za recept punjeno pile sa povrćem začiniti pile iznutra i spolja solju i biberom.

Isecite jednu veliku pečenu papriku na male parčiće.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i ispržite papriku zajdeno sa istucanim čenom belog luka 2-3 minuta - koliko treba da se začini. Sklonite tiganj sa ringle.

Dodajte isečene zelene masline, jaje promešano sa narendanim parmezanom i prezlama, prelijte sokom od pola limuna. Homogenizujte dobro nadev.

Napunite pile. Ušijte otvor koncem ili probodite pažljivo čačkalicama.

U duboku šerpu sipajte jednu šolju maslinovog ulja. Stavite grančicu ruzmarina i čen belog luka. Zapržite pile sa svih strana.

Prelijte šoljom belog vina, šoljom tople vode i sokom od pola limuna. Poklopite šerpu i disntajte deset minuta.

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U posudu za pečenje postavljenu papirom prebacite pile.

Prelijte tečnošću od dinstanja. Stavite posudu u rernu i pecite pile dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Punjeno pile servirajte sa salatom po želji!

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: