Način pripreme
Odvojite žumanca od belanaca.
U suvoj posudi umutite belanca u sneg mikserom. Dodajte polako šećer i nastavite sa mućenjem dok se šećer ne rastopi.
Dodajte žumanca jedno po jedno u belanca i produžite da mućenjem dok se smesa ne ujednači.
U smesu sa jajima dodajte brašno kašiku po kašiku, dok mešate i pazite da smesa ne splasne. Stavite kesicu vanile.
Isecite krug od papira, kojim pokrijte dno tepsije.
Sipajte smesu, poravnite i ispecite u zagrejanoj rerni do lepe zlatne boje.
Skinite papir nakon pečenja i ostavite da se kora ohladi.
Napravite sirup od šećera i vode i prokuvajte tečnost na vatri.
Prelijte sirupom ohlađenu koru.
Umutite pavlaku u gest krem mikserom. Špricom ukrasite krajeve kore umućenom pavlakom.
Rastvorite želatin u čašu hladne vode. ostavite ga da nabubri. Dodajte šećer i zagrejte smesu u mikrotalasnoj dok se želatin ne rstopi, ali pazite da ne prokuva.
Oljuštite kivi i nasecite ga na kriške. Stavite komade kivija u želatin i ostavite da se sve ohladi i želira. kada žele počne da se formira, sipajte smesu preko kore u sredunu i poravnite.
Ostavite kolač oko 2 sata da se prime ukusi.
Nasecite i poslužite.