Način pripreme
U posudu razbijte jaja i dodajte šećer, stavite posudu na paru i mutite mikserom 15 minuta dok se ne dobije mekana i nežna smesa. Uz neprestano mešanje dodajte ulje, vanilu i izrendanu koru limuna, mešajte dok se ne dobije homgena smesa.
Ostavite mikser, spatulom lagano mešajte odozdo na gore, dodajte u etapama prosejano brašno dok potpuno ne upije.
Namažite kalup za kolač mekanim maslacem. Uzmite suvo grožđe u šaku i jedno po jedno uzimajte njima mekani maslac i lepite po dnu i ivicama kalupa.
Sipajte 1/3 smese u kalup i odozgo pospite kroz cediljku 1 kašičicu kakaoa. Preko njega 1/3 smese i ponovo kakao, završite poslenjom trećinom smese.
Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.
Nevetovatno mekan i aromatičan kolač bez sastojaka za narastanje.