Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kuglof»Kolač od patišpanja sa suvim grožđem

Kolač od patišpanja sa suvim grožđem

Maria SimovaMaria Simova
Autor
9922944k330
Kolač od patišpanja sa suvim grožđem
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
02/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
14
"Neverovatno mekan i aromatičan kolač bez sastojaka za nadolaženje!"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 1 šolje
  • ulje - 3 supene kašike
  • vanila - 1 komada
  • limun - 1 komada, kora
  • brašno - 1 1/2 šolje
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • kakao - 2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu razbijte jaja i dodajte šećer, stavite posudu na paru i mutite mikserom 15 minuta dok se ne dobije mekana i nežna smesa. Uz neprestano mešanje dodajte ulje, vanilu i izrendanu koru limuna, mešajte dok se ne dobije homgena smesa.

Ostavite mikser, spatulom lagano mešajte odozdo na gore, dodajte u etapama prosejano brašno dok potpuno ne upije.

Namažite kalup za kolač mekanim maslacem. Uzmite suvo grožđe u šaku i jedno po jedno uzimajte njima mekani maslac i lepite po dnu i ivicama kalupa.

Sipajte 1/3 smese u kalup i odozgo pospite kroz cediljku 1 kašičicu kakaoa. Preko njega 1/3 smese i ponovo kakao, završite poslenjom trećinom smese.

Stavite kalup u prethodno ugrejanu rernu na 150 stepeni i pecite dok ne bude gotovo, proverite čačkalicom za zube.

Nevetovatno mekan i aromatičan kolač bez sastojaka za narastanje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: