Način pripreme
Za koru:
Prosejte brašno sa kakaom. Maslac umutite sa šećerom u vazdušast krem i u njega dodajte vanilin šećer. Dodajte jaja, jedno za drugim.
Rastvorite crvenu boju za kolače u jogurt. Stavite dovoljno boje da dobijete lepu crvenu nijansu. Postepeno ulijte jogurt u umućeni maslac, promešajte dobro i sipajte brašno sa kakaom u delovima u smesu. Umutite mikserom. Na kraju dodajte sodu, rastvorenu u sirćetu.
Sipajte smesu u pleh obložen papirom za pečenje. Ispecite koru na 180 stepeni oko 25 minuta i ostavite je da se ohladi.
Za krem:
Umutite mikserom maslac sa delom šećera u prahu. Dodajte obe vrste sira, kiselu pavlaku i preostali šećer u prahu. Promešajte, tako što smanjite mikser na manju brzinu.
Koru, koja se ohladila, nasecite na manje kvadrate jednake veličine (5/5 cm), ali ih nemojte odvajati.
Podelite krem na 2 dela.
Kremom premažite polovinu kore. Drugu polovinu nasečenih kvadrata stavite preko krema.
Odvojenu polovinu krema ponovo podelite na dva dela. Jedan deo ofarbajte crvenom bojom.
Ukrasite kolače belim i crvenim kremom uz pomoć šprica. Iskoristite štapić za ražnjić da dodatno napravite šare. Odvojite kolače i skinite višak krema sa strane.