Grčke sarme sa orasima i suvim grožđem

19/05/2017
"Posne sarmice sa neodoljivim mirisom - iskušenje za prijatelje "
Priprema35 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano443
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Sitno isecite luk i izdinstajte u vreom ulju. Dodajte oprani pirinač i pržite dok ne postane prozračan. Prelijte vodom (oko 250 ml) i ostavite da vri, dok ne upije tečnost. Dodajte orahe (iseckane na krupnije komade), suvo grožđe i mirođiju.

U svaki list se stavlja nadev i uvijaju se sarmice. Lagano ih pritiskajte, da se ne raspadnu. Poređajte ih u šerpu i poklopite tanjirom i prelijte vodom. Kuvajte na laganoj vatri oko 30-ak minuta.

Iseckajte beli luk i izdinstajte u ulju, dodajte pire, promešajte i nakon nekoliko minuta skinite sa vatre. 10 minuta pre skidanja sarmi sa vatre dodajte sos u njih.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar