Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje veče

Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje veče

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2384k254
Posne sarme sa suvim grožđem za Badnje veče
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 4
22/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Po mirisu ćete ih prepoznati, a u ukus ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 2 šolje
  • šargarepa - 4 komada
  • crni luk - 2 glavice
  • suvo grožđe - 1 pakovanje, krupno, crno
  • biber - prstohvat
  • ljuta tucana paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite listove od glavice kupusa i odstranite deblji deo. Naseckajte luk i šargarepu, stavite ih da se prže, a za to vreme operite pirinač i kasnije ga dodajte u luk.

Pržite sve zajedno dok pirinač ne postane proziran, začinite sa malo bibera, aleve paprike, dodajte čubar i so. Dodajte i suvo grožđe, dobro promešajte i kašikom stavljajte nadev na svaki list kupusa.

Pospite tucanom ljutom paprikom (po želji). Umotajte sarme i poređajte ih u šerpu, a na dno šerpe sipajte malo seckanog kupusa.

Ako je neophodno, dodajte još malo ulja i pritisnite tanjirom sarme.

Kuvajte sarme na umerenoj vatri oko 40 minuta i poslužite ih tople.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: