Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od loze sa suvim grožđem i pečurkama

Sarme od loze sa suvim grožđem i pečurkama

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Sarme od loze sa suvim grožđem i pečurkama
Fotografije: Zori
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
4
"Neki ljudi nalaze ljubav svog života, a mi smo otkrili ove sarme, što je skoro isto"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 srednja glavica
  • sir - 150 g
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • suvo grožđe - 1 šaka
  • čubar
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo zapržimo sitno isečen luk, nakon čega stavljamo pirinač. Dolivamo jednu polju vode i ostavljamo da vri na slaboj vatri dok ne upije vodu.

Začinjavamo celu snesu i dodajemo suvo grožđe i sitno isečene pečurke. Polugotovom smesom uvijamo sarme i stavljamo ih u jednu šerpu.

Pritiskamo odozgo tanjirom i dolivamo vodu. Ostavljamo da se krčka 1 sat na slaboj vatri.

Može da se servira sa kiselim mlekom, sosom snežana i limunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: