Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Sarme»Sarme od listova vinove loze sa suvim grožđem i pečurkama

Sarme od listova vinove loze sa suvim grožđem i pečurkama

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Sarme od listova vinove loze sa suvim grožđem i pečurkama
Fotografije: Hrana za Dushata
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Umetnost pripreme posnih sarmi ima svoje zaklete obožavaoce, nas i vas"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 100 g
  • listovi vinove loze - 20 - 25 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kiselo mleko - 200 g
  • suvo grožđe - 20 - 30 g
  • pečurke - 5 komada
  • voda - 1 šolja
  • ulje
  • mirođija - 20 g
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite beli luk i luk i dinstajte u ugrejanom tiganju sa uljem.

Očistite i sitno isecite pečurke zajedno sa suvim grožđem i dodajte u tiganj. Začinite solju, biberom i sitno iseckanom mirođijom.

Dodajte pirinač i pržite dok zrna ne postanu providna. Prelijte čašom vode i sačekajte da ispari.

U međuvremenu očistite i pripremite listove vinove loze. Kad nadev bude gotov, uvijte sarme i poređajte ih u šerpu. Poklopite dobro tanjirem i ostavite da se vru na vatri oko 30 minuta.

Servirajte sarme od listova vinove loze i ukrasite sa kiselim mlekom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: