Način pripreme
Najpre se pripremi smesa za premazivanje kora. U toplom mleku se rastvori kvasac, dodaje se šećer, so i ulje i dobro se promeša.
Ostavi se sa strane 10-15 minuta, dok se pripremi nadev. U belance se doda namrvljeni sir i sitan sir i dobro se promešaju.
U paketu je 5 kora. Uzme se kora, dobro se natopi smesom, razmazujući je četkom. Ostavi se 1-2 minuta da upije, pospe se nadevom i od uže strane kore se uvija u ne mnogo debeo rolat. Postavi se u posudu u kojoj će se peći, postavljenu papirom za pečenje.
Tako nastavimo i sa ostalim korama dok ne ponestane sastojaka. Gotove pitice isečemo na 4 dela. Namažemo umućenim žumancem s mlekom i uljem. Stavljamo u rernu i pečemo na 200 stepeni dok ne bude gotovo.
Dobijaju se neverovatno mekane i ukusne pitice.