Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Zapečena jela»Zapečeno jelo sa tikvicama, šargarepom i maslinovim uljem

Zapečeno jelo sa tikvicama, šargarepom i maslinovim uljem

Asya ZaevskaAsya Zaevska
Kuvar
13133670
Zapečeno jelo sa tikvicama, šargarepom i maslinovim uljem
Fotografije: Asya Zaevska
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Promešaš, pečeš i jedeš sa zadovoljstvom - živeli za ukusna zapečena jela"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 5 komada (srednje)
  • šargarepa - 4 komada
  • maslinovo ulje - 100 ml
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • jaja - 2 komada
  • mirođija - 1 veza
  • kukuruzni skrob - 2 supene kašike
  • voda - 30 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo tikvice i isečemo ih na kockice srednje veličine. Šargarepu oljuštimo i takođe sečemo na kockice. Sipamo maslinovo ulje u dubok pleh, koji stavljamo na vatru.

Čim se maslinovo ulje ugreje, dodajemo šargarepu i tikvice. Začinimo solju i ostavljamo na vatri 15-ak minuta (ili dok povrće ne omekša, dok voda ne ispari i dok ne ostane samo na maslinovom ulju), mešamo s vremena na vreme. Začinimo solju i skidamo sa vatre.

Umutimo kiselo mleko sa jajima u posudi. Dodajemo svežu mirođiju i pasiramo. Nakon toga rastvaramo skrob u vodi i prebacijemo ga u mleko. Dobro promešamo.

Ovako dobijenom smesom obilno prelivamo tikvice i stavljamo ih u rernu na 220 stepeni oko 35-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: