Način pripreme
Krompir i šargarepa se oljušte i iseku na kolutiće. Kuvamo u posoljenoj vodi 15 minuta i ocedimo. Tikvice se oljušte i iseku na tanke kriške.
Pospu se sa malo soli i ostavljaju na 5-10 minuta da se ocedi voda i malo se osuše. U pleh sipamo polovinu krompira i šargarepe.
Pospitamo sa malo soli i sitno iseckanim peršunom. Odozgo se poređaju tikvice, pospe se iseckan mladi luk i biber. Pa novi red preostalog krompira i završavamo tikvicama.
Jaja se umute sa pavlakom za kuvanje. Prelivamo jelo, i viljuškom rasporedimo da upije svuda. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta.
Vadimo pleh i pospipamo jelo rendanim kačkavaljem. Vraćamo u rernu na još 10 minuta dok ne porumeni kačkavalj. Vadi se i seče na kocke i servira sa ukusnim mlečnim sosom. Jedinstveno je, probajte.