Kajsijevača

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Kajsijevača
Fotografije: Stanislava Armyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
"Aromatična kajsijevača za važne trenutke!"

Potrebni sastojci

  • kajsije - zrele
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Oberite dobro uzrele kajsije. Očistite od koštica, sameljite i ostavite da fermentira.

Na 12 kg voća se dodaje 1.5 kg šećera, prethodno rastvorenog u vodu. Ostavlja se da fermentira u zatvorenoj posudi, meša se 2-3 puta dnevno.

Obično fermentira 12-16 dana, nakon toga se destiluje 2 puta. Sadržaj alkohola kajsijevače treba da bude bar 37 gradi.

Kad se smanji nivo gradi, oboji se karamelom dok se ne dobije svetlo žuta boja. Kajsijevača treba da odstoji najviše 1-2 mesaca, da se sačuva njen karakterističan miris.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti