Bonapeti.rs»Recepti»Alkohol»Rakija»Višnjevača bez rakije

Višnjevača bez rakije

tintin
Početnik
2535
Višnjevača bez rakije1 / 3
20/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
15 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
5
"Neponovljivi miris i ukus, koji čekaju da budu ocenjeni"

Potrebni sastojci

  • višnje - 1 kg
  • šećer - 1 kg
* merne jedinice

Način pripreme

Višnje dobro oprati i ukloniti peteljke. Staviti ih u teglu od tri litra i preko njih sipati šećer.

Zatvoriti zapušačem od pamuka i čuvati na sunčanom mestu 20 dana, a nakon toga premestiti na mesto sa stalnom temperaturom, na senci, zbog tihe fermentacije napitka.

Kada prođe još 3-4 nedelja, višnjevaču možete iscediti. Ona je neograničenog trajanja.

Višnje iz višnjevače zatvoriti u male tegle i sterilisati 10 minuta.

Dobija se jedno predivno meze za rakiju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: