Način pripreme
Ugrejte 3 supene kašike ulja i izdinstajte sitno iseckan luk dok ne omekša, dodajte šargarepu, iseckanu na kriške i sok od paradajza, promešajte i dinstajte dok šargarepa ne omekša.
Dodajte iseckan krompir, na male kockice, sipajte 3 šolje tople vode, promešajte, kuvajte dok voda ne ispari oko 10 minuta. Pospite zrnima bibera i alevom paprikom, promešajte na kratko i dodajte očišćen i opran pirinač i meso iz tegle iseckano na zalogaje.
Promešajte i sipajte 5 šolja tople vode, posolite i ostavite jelo da se kuva natihoj vatri, poklopljeno, dok pirinač ne bude gotov.
Pre nego što skinete jelo sa vatre, dodajte mladi luk iseckan na kružice debljine oko 1 cm, sitno iseckan čen belog luka i nanu, promešajte i nakon 3 minuta skinite jelo sa vatre.
Brzo i veoma ukusno za zauzete domaćice sa sela!