Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Svinjetina sa prazilukom na seoski način

Svinjetina sa prazilukom na seoski način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Svinjetina sa prazilukom na seoski način
Fotografije: TanyaGyurova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako je svinjetina domaća, a praziluk - iz bašte - biće najukusnije"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • praziluk - 3 - 4 struka
  • paprika - 2 - 3 komada, crvena
  • ulje - 50 ml
  • biber - po ukusu
  • crveno vino - 100 ml
  • voda - 100 ml, topla
  • so - po ukusu
  • ljute paprike - 2 komada, suve, crvene
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na male parčiće, operite i osušite ga.

Zagrejte ulje i doadjte osušeno meso, pospite biberom po ukusu i zapržite dok meso na dobije zlatasto braon boju.

Sipajte vino i ostavite jelo da vrina umerenoj vatri, dok ne ispari vino i ne ostane na masnoći. Za to vreme očistite i isecite praziluk na krupnije parčiće, a paprike - na tanke lente.

Dodajte povrće u dinstanu svinjetinu zajedno sa toplom vodom u ljutim paprikama, dinstajte dok ne omekša.

Posolite po ukusu i promešajte, uživajte u ukusnom jelu svinjetini sa prazilukom na seoski način.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: