Način pripreme
Izgnječite sir viljuškom, a kačkavalj sitno izrendajte. U posudu dodajte kiselo mleko i sodu, promešajte. Dodajte ulje, izgnječen sir i kačkavalj.
Spatulom počnite da mešate smesu, dodajući brašno, mešajte dok se ne dobije lepljivo testo.
Od gotovog testa oblikujte loptice veličine jajeta, koje ređajte u razmaku jedno od drugog u pleh, obložen papirom za pečenje (ako nemate, namažite pleh i pospite brašnom), cilj je da se ne zalepe.
Lepo je da pre oblikovanja loptica, potopite ruke u toplu vodu sa se ne lepi testo po rukama.
U sredinu svake pogačice stavite malu kockicu maslaca. Stavite pleh u prethodno ugrejnau rernu na 180-200 stepeni i pecite dok ne dobijete rumenu koricu.
Gotove lenje pogačice ostavite nekoliko minuta da se ohlade, i nakon toga su gotove za serviranje.