Način pripreme
Kiselo mleko sipajte u posudu i dodajte mu sodu bikarbonu.
Mešajte dok se soda ne aktivira. Zatim slede svi ostali sastojci, sir izmrvite, a kačkavalj narendajte.
Dobro umesite dok ne dobijete ne previše lepljivo testo. Pleh za rernu obložite papirom za pečenje, koji je podmazan uljem. Uključite rernu na 180 stepeni.
Uz pomoć nauljenih ruku uzimajte od testa i oblikujte male pogačice sa sirom, koje se ređaju u pleh. Koliko komada će izaći zavisi od njihove veličine. Otprilike ćete dobiti 20 komada.
Između svake pogačice od testa treba da bude razmaka, jer će tokom pečenja narasti.
Oblikovane pogačice premažite jajetom, nakon čega na svaku stavite po parče maslaca. Pecite dok ne porumene - oko 25-30 minuta, a dobro ih je gledati.
Pošto su gotove, dok su još tople, uz pomoć četke premažite pogačice omekšalim maslacem.
Izuzetno su ukusne! Poslužite ukusne domaće pogačice sa sirom uz jogurt ili neki drugi hladni napitak po izboru. Prijatno!