Egipatske gurabije

26/05/2017
"Srce svake gurabije je puno ukusnog nadeva, a vi ćete se stvarno zaljubiti u njih "
Priprema35 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6 374
  • Pregledi tokom meseca41
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • orašasti plodovi - 100 g, bademi, lešnici, kikiriki, orasi
  • brašno - 3 šolje
  • cimet - 1 kašičica
  • šećer - 3 supene kašike
  • masalc - 150 g
  • sok od pomorandže - oko 1/3 šolje
  • sećer u prahu - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejte brašno i napravite udubljenje. Sipajte unutra sok od pomorandže i rastopljen maslac, zamesite testo.

Oblikujte loptice, veličine mandarine. Odozgo, na svakoj loptici, prstom se pravi udubljenje. U tu rupu se stavljaju orašasti plodovi sa cimetom i kristal šećerom.

Namažite pleh, poređajte egipatske gurabije i pecite u umereno ugrejanoj rerni dok neporumene. Izvadite iz rerne i pospite šećerom u prahu.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti