Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Keks torta»Keks torta sa dve vrste čokolade

Keks torta sa dve vrste čokolade

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
18832666
Keks torta sa dve vrste čokolade
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
16
"Evo kako da napravite ukusnu keks tortu sa dve vrste čokolade."

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje obični
  • keks - 1 pakovanje, kakao
  • sveže mleko - 1 l, za krem
  • sveže mleko - 1 šolja, za keks
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 5 kašika
  • vanil šećer - 20 g
  • kakao prah - 60 g
  • šećer - 200 g
  • mlečna čokolada - 80 g
  • crna čokolada - 80 g
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo napravite krem za tortu. U šerpi na šporetu zagrejte mleko. Dodajte šećer i vanilin šećer i promešajte. Zatim, u posudi umutite jaja sa brašnom i kakaom, dodajući im kutlaču mleka. Dobro promešajte da nema grudvica.

Sipajte smesu sa kakaom u mleko. Mešajte dok ne proključa i dok se krem za tortu ne zgusne.

Pripremite veliki pleh u kojem ćete praviti tortu. Na dnu pleha poređajte red kakao keksa, prethodno ih potopivši u sveže mleko.

Namažite krem na keks i izrendajte malo mlečne i crne čokolade. Zatim još jedan red keksa, ali ovog puta običnog, a na njih ponovo krei rendanu čokoladu. Tako uradite još dva reda, a preko torte narendajte svu preostalu mlečnu i crnu čokoladu.

Gotovu keks tortu stavite u frižider najmanje dva sata pre serviranja. Prijatno!

Pogledajte i kako da napravite tortu sa maskarponeom ili ukusnu keks tortu u čašama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: