Način pripreme
Jaja se umute i u njih se dodaje mleko, ulje, vanila, prstohvat soli, šećer u prahu i rastopljen maaslac. Ponovo se umuti i dodaje se brašno iz dva dela. Muti se dok se ne dobije glatka smesa.
Pokriva se krpom i ostavlja da odstoji pola sata na sobnoj temperaturi.
U plitkom ugrejanom tiganju, uz pomoće male kutlače, sipa se od smese, treba da se prekrije celo dno i peče se sa obe strane. Treba da pazite da ih ne prepečete, ali i da ne ostanu žive. Boja koju treba da dobijete je svetlobraon.
Prethodno pripremite dva tanjira, teglu džema i sir. Kad bude gotva, palačinka se stavlja u jedan tanjir, maže se džemom, posipa sirom i uvija u rolat.
Stavlja se u drugi tanjir, ivicama nadole da se ne odvije i tako dalje sve dok ne ispečete sve palačinke.
Neosporno palačinka je carica deserata! Ovako pripremljene, nećete moći, a da ne poližete prste.