Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Đuveč»Pasulj sa kobasicom u đuvečari

Pasulj sa kobasicom u đuvečari

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Glavni urednik
499144
Pasulj sa kobasicom u đuvečari1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
4
"Klasično srpsko ukusno jelo sa pasuljem, kobasicom i aromatičnim začinima u glinenoj đuvečari"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 500 g
  • kobasica - 300 g
  • paprike - 2 - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 2 - 3 komada
  • paradajz - 400 g, konzerva
  • čubar
  • so
  • peršun
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj potopite u vodu najmanje 2-3 sata pre spremanja (a može i prethodne večeri). Skuvajte ga, tako što 3 puta menjate vodu na svakih 15-20 minuta.

Kobasicu isecite i propržite 5 minuta sa malo ulja. Isecite papriku, šargarepu i luk na kockice.

Posle u đuvečari poređajte prvo pasulj, pa preko red ostalih namirnica (kobasica, luk, paprike, šargarepa, paradajz, začini), pa red pasulja, i tako sve dok ne napunite đuvečaru.

Dodajte ulje (2-3 kašike) i napunite vodu do pola. Stavite u hladnu rernu i pecite na 180 stepeni najmanje sat i po.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: