Velika torta Srce

Paulina StoyanovaPaulina Stoyanova
Pomoćnik kuvara
10323616
Velika torta Srce
Fotografije: Paulina Stoyanova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
160 min.
Porcije
12
"Evo jedne torte, sa kojom hrabro možeš nekome reći volim te svim srcem"

Potrebni sastojci

  • za jednu koru
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 1/2 komada
  • brašno - 2 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesice
  • vanila - 1 komad
  • maslac - za premazivanje
  • za preliv
  • voda - 3 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • za ukras
  • slatka pavlaka - 1 šolja
  • kupine - 15 komada
  • mrvice - 60 g, čokoladne
  • mrvice - 30 g, zelene
  • cvetići - 15 komada
  • poslastičarska boja - 1 komad, roze
  • za nadev
  • jagode 800 g
  • čokolada - 200 g
  • pavlaka - 200 g
* merne jedinice

Način pripreme

Ispekla sam tri kore, pošto mi je kalup bio veliki, i dve neće biti dovoljno. Kore su oko 1-5-2 cm debljine. Jaja treba da odstoje 30 minuta na sobnoj temperaturi. Uključimo rernu na 160 stepeni.

Pripremimo smesu za prvu koru, jaja i šećer treba dobro da se umute dok se ne dobije mekana smesa. Prosejemo brašno i prašak za pecvio i dodajemo u smesu od jaja, i vanilu takođe. Dobro promešamo i sipamo u prethodno namazan kalup (u obliku srca je, moj kalup je baš veliki).

Stavljamo da se peče, ja je pečem na 160 stepeni, i rerna mi je veoma jaka, oko 40 minuta. Kad kora bude gotova, ostavljamo ga da se ohladi, da bismo mogli da je izvadimo iz kalupa. Za to vreme, pravim smesu za drugu koru, kad je ispečem pripremam i treću.

Dok se treća kora peče, pravim preliv za kore. Stavljam vodu da provri i dodajem šećer. Mešam dok se ne rastopi, drzim na vatri još 3-4 minuta i skidam. Prelivam kore posevno, supenim kašikom sipam spolja i iznutra. Ne treba mnogo, da se ne bi raspale.

Ostavljam da dobro upiju sirp. Pravim dva nadeva za kore. Umutim pavlaku na sneg, dodajem čokoladu i u nju i nastavljam da mutim dok ne dobijem čokoladnu smesu sa pavlakom.

Operem i isečem jagode na dva dela. Stavljam prvu koru u odgovarajući poslužavnik, smesu od čokolade i pavlake moramo podeliti na dva dela, da bismo ravnomerno namazali obe kore. Mažem koru i ređam jagode, zbijeno jedna do druge.

Stavljam srednju koru i ponovo mažem smesom i ređam jagode. Kad stavim i poslednju koru, treba da ukrasim. Umutim pavlaku i obojom je u roze bojom, ja sam stavila na vrh noža.

Nanažemo ravnomerno celu tortu spatulom ili odgovarajućim nožem. Dekorišemo mrvicama, cvetićima i kupinama, gledamo da ravnomerno rasporedimo kupine.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: