Bonapeti.rs»Recepti»Slana peciva»Slana torta»Slana lisnata torta Srce

Slana lisnata torta Srce

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Šef kuhinje
5872012k
Slana lisnata torta Srce
Fotografije: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
6
"Neka iznenađenja počnu od jutra uz ovu predivnu slanu tortu Srce"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 komada, pravougaoni listovi
  • pršuta crudo - 150 g
  • sveže mleko - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Na veliki list papira za pečenje rasporedite prvo jedan list lisnatog testa. Odozgo poređajte crudo pršutu.

Prekrijte drugim listom lisnatog testa. Oštrim nožem isecite trake 1 cm širine.

Veliku tepsiju obložite listom papira za pečenje. Trakice uvijte u spirali i poređajte ih u tepsiju za pečenje.

Da bi vam bilo lakše, napravite prvo jedno polovinu srca.

Tako ćete bolje upravljati prilikom ređanja druge polovine.

Svežim mlekom premažite već spremljenu slanu tortu.

Ispecite puter tortu na 200°C u prethodno zagrejanoj rerni sa ventilatorom 5 minuta, nakon toga smanjite na 180°C i dovršite pečenje dok se ne dobije prijatna boja.

Neka vam je sladak Dan zaljubljenij sa ovom slanom lisnatom tortom Srce!

Napomena: Od ostalih lisnatih spirala ispecite uvrnute slane štapiće!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: