Torta Srce za muškarca

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Torta Srce za muškarca
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
12
"Torta Srce za muškarca - savršeno slatko iznenađenje za vašeg voljenog muškarca."

Potrebni sastojci

  • Za kore
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 1 šolja
  • kravlji maslac - 60 g
  • med - 3 kašike
  • soda bikarbona - 2 kašike
  • brašno - 3 šolje
  • Za krem
  • bela čokolada - 2 komada
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kravlji maslac - 100 g
  • slatka pavlaka - 300 ml
  • vanila - 2 komada
  • rum - 2 poklopca
  • Za dekoraciju
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • jagode
  • čokoladno jaje - 1 komad
  • kandirana srca - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Za kore:

Jaje, maslac i sveže mleko treba da budu na sobnoj temperaturi.

Jaje se umuti zajedno sa šećerom. Zatim im se dodaje omekšali maslac. Muti se.

U dobijenu smesu dodaju se sveže mleko, soda bikarbona i med.

Dobijena smesa se sipa u duboki lonac i stavlja na šporet, na laganu vatru. Stalno se meša.

Smesa treba da dobije zlatnu boju. Obično je potrebno oko 15-20 minuta kuvanja da dobijete ovu boju.

Kada smesa dobije zlatnu boju, skloni se sa vatre i ostavi da se ohladi.

U potpuno ohlađenu smesu postepeno se dodaje brašno i umesi se testo.

Gotovo testo je podeljeno na 7 jednakih loptica.

Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.

Svaka kuglica testa se razvije oklagijom u tanku koru i prebaci u pleh obložen papirom za pečenje.

Kore za tortu se peku u zagrejanoj rerni oko 5-6 minuta.

Čim pečenu koru izvadite iz rerne, pomoću sekača za kolače isecite ga u obliku srca.

Isto se ponavlja sa preostalih 6 loptica testa.

Za krem:

Istopite obe čokolade na pari i ostavite da se ohlade.

Kravlji maslac se takođe istopi na pari i ostavi da se ohladi.

Za to vreme umutite slatku pavlaku u lepi sneg.

Kada se ohlade, istopljene čokolade i maslac se pomešaju. Promešajte sve.

Malo po malo im se dodaje kisela pavlaka. Mešajte dok se ne dobije jednolična smesa.

Dodajte umućenu slatku pavlaku. Promeša se.

Na kraju dodajte vanilu i rum. Promešati krem za tortu.

Sklapanje:

U kalupu u obliku srca sa prstenom koji se odvaja, na krem se stavlja kora i tako se smenjuju završavajući kremom. Sklopljena krem torta se prekriva prozirnom folijom i stavlja u frižider preko noći.

Ujutro se vadi iz frižidera i vlažnim nožem se odvaja od prstena.

Odozgo se torta Srce za muškarca ukrašava umućenom slatkom pavlakom, jagodama i srcima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: