Način pripreme
Za kore:
Jaje, maslac i sveže mleko treba da budu na sobnoj temperaturi.
Jaje se umuti zajedno sa šećerom. Zatim im se dodaje omekšali maslac. Muti se.
U dobijenu smesu dodaju se sveže mleko, soda bikarbona i med.
Dobijena smesa se sipa u duboki lonac i stavlja na šporet, na laganu vatru. Stalno se meša.
Smesa treba da dobije zlatnu boju. Obično je potrebno oko 15-20 minuta kuvanja da dobijete ovu boju.
Kada smesa dobije zlatnu boju, skloni se sa vatre i ostavi da se ohladi.
U potpuno ohlađenu smesu postepeno se dodaje brašno i umesi se testo.
Gotovo testo je podeljeno na 7 jednakih loptica.
Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Svaka kuglica testa se razvije oklagijom u tanku koru i prebaci u pleh obložen papirom za pečenje.
Kore za tortu se peku u zagrejanoj rerni oko 5-6 minuta.
Čim pečenu koru izvadite iz rerne, pomoću sekača za kolače isecite ga u obliku srca.
Isto se ponavlja sa preostalih 6 loptica testa.
Za krem:
Istopite obe čokolade na pari i ostavite da se ohlade.
Kravlji maslac se takođe istopi na pari i ostavi da se ohladi.
Za to vreme umutite slatku pavlaku u lepi sneg.
Kada se ohlade, istopljene čokolade i maslac se pomešaju. Promešajte sve.
Malo po malo im se dodaje kisela pavlaka. Mešajte dok se ne dobije jednolična smesa.
Dodajte umućenu slatku pavlaku. Promeša se.
Na kraju dodajte vanilu i rum. Promešati krem za tortu.
Sklapanje:
U kalupu u obliku srca sa prstenom koji se odvaja, na krem se stavlja kora i tako se smenjuju završavajući kremom. Sklopljena krem torta se prekriva prozirnom folijom i stavlja u frižider preko noći.
Ujutro se vadi iz frižidera i vlažnim nožem se odvaja od prstena.
Odozgo se torta Srce za muškarca ukrašava umućenom slatkom pavlakom, jagodama i srcima.