Pašteta od vurde (sitnog sira)

Jelena AndonovJelena Andonov
Džedaj
937
1
1
20/05/2017
"Da se kladimo da možete pripremiti ovu paštetu od vurde za samo 5 minuta?"
Priprema20 min.
Ukupno20 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano356
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • vurda - 500 g
  • majonez - 1 pakovanje
  • luk - 1 mala glavica
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • jaja - 1 kom., kuvano
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • vlašac - nekoliko strukova
  • začini - po izboru
* merne jedinice

Način pripreme

Vurdu sipati u posudu, dodati majonez, malo soli i jaje, pa mutiti ili pasirati, dok se sve ne homogenizuje.

Dodati sitno naseckane luk i beli luk, i nastaviti sa mućenjem. Mi u kući volimo ovu paštetu sa sitno naseckanim vlašcem, sa sremušom bi isto bilo dobro, ali možete dodati začine po želji.

Paštetu od vurde servirati preko prepečenih kriški hleba, namazanih maslinovim uljem.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar