Način pripreme
Omekšali maslac umutiti u penu sa šećerom, dodati jedan po jedan žumanac i liker. Rastopiti čokoladu, sačekati da se ohladi i dodati ga u ostalu smesu. Dodati mlevene bademe, belanca umućena u sneg, i prezle.
Lagano promešati smesu i sipati je u odgovarajući okrugli kalup, malo nauljen i prekriven papirom za pečenje. Peći polako, u umerenoj prema slaboj rerni. Ostaviti da se ohladi, pa je naseći na 2 posebne kore.
U međuvremenu zagrejati slatko ili pripremiti krem od maslaca od 120 g mekog maslaca, 120 g šećera u prahu i 100 g rastopljene čokolade. Izaberite sami koju vrstu nadeva volite.
Kore slepiti kremom od maslaca ili malo toplim slatkom, a u oba slučaja mazati tortu i sa strane i poravnati. Staviti je u frižider da se stegne, a u međuvremenu rastopiti sastojke za glazuru na pari.
Gotovu Saher tortu preliti glazurom i ponovo je vratiti u frižider.