Način pripreme
Mešati mekani maslac sa šećerom u prahu i vanilom i mutiti mikserom dok se ne obrazuje kremasta smesa; dodati žumanca jedno po jedno tokom mućenja;
Mutiti belanaca s prstohvatom soli u sneg mikserom i pomalo dodavati šećera, mutiti dok se ne napravi čvrst sneg;
Rastopiti čokoladu s 75% kakaa - 150 g na pari, zatim dodati u smesu s maslacem i žumancima;
Dodati ovu smesu u belanca, dodati brašno sa praškom za pecivo i pažljivo promešati žicom ili silikonskom špatulom do homogene smese;
Sipati testo u kalup sa dnom prečnika 26 cm, na koje je stavljen papir za pečenje, a zidovi su namazani maslacem;
Peći na 180 stepeni 15 minuta, 170 stepeni - 15 minuta, 160 stepeni - 15 minuta, zatim izvaditi i ohladiti
Osnova kore se iseca na dva dela po sredini, prva polovina kore se namaže džemom, stavi se druga polovina kore na tortu i i cela torta se namaže ostatkom džema. Ostavi se 30 minuta da se osuši. Džem treba blago da se zagreje i da se protrlja kroz cediljku;
Meka čokoladna glazura pravi se tako, što se pripremi sirup od 125 ml vode i 200 g šećera, koji se stave se da provre dok se ne rastvori šećer. Doda se čokolada sa 60% kakaa u sirup. Meša se dok se ne istopi čokolada. Dok je čokoladna glazura topla prelijte tortu, ocedite od viška glazure.
Torta se stavlja na postolje sa čipkanom salvetom!
P.S. Po želji možete da koristite čokoladnu kuverturu rastopljenu sa uljem, kako biste napisali reč Saher preko torte.