Način pripreme
Testo za kiflice sam umesila u aparatu za hleb. Umutiti jaja, šećer, prstohvat soli i ekstrakt limuna, i staviti u posudu aparata za hleb, pa dodati mleko, brašno, i na kraju kvasac.
Uključiti funckiju Testo i ostaviti da mašina umesi testo i da naraste. Nakon što testo naraste, podeliti ga na 4 dela, razviti u okrugle kore prečnika oko 28-30 cm, pa naseći na 8 trouglastih parčića.
Staviti po 1 kašičicu tečne čokolade u širem delu i uviti kiflice. Ređati u pleh i ostaviti da ponovo narastu. Vreme za koje će kiflice narasti zavisi od sobne temperature, ali je oko 30 minuta, najviše 40.
Nakon što narastu po drugi put, kiflice premazati umućenim žumancem, posuti kristal-šećerom i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta.
*1 šolja - 300 ml.