Način pripreme
Priprema kebapa:
Meso odvojitze od kosti, nasecite ga na krupnije komade, prelijte ga vodom, dodajte malo soli i kuvajte ga 30 minuta zajedno sa kostima, koje je najbolje da nasečete.
Meso prebacite u pliću i širu šerpu, dodajte ulje i upržite dok meso ne porumeni.
Malo pre nego što je meso gotovo, dodajte na rebarca nasečeni luk i šargarepu naseckani na dijagonale, kao i kockice korena celera.
Čim luk omekša, pospite brašnom i dodajte alevu papriku, a zatim i paradjz pire. Promešajte i ulijte proceđeni bujon u kojem se meso kuvalo sa kostima.
Prelijte vinom, dodajte lovorov list i nekoliko zrna bibera, poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 15-20 minuta. na kraju pospite peršunom.
Priprema pirea:
Krompir oljuštite i nasecite na krupnije kocke. Prelijte ga vodom da ga pokrije, dodajte kašiku ulja i skuvajte ga. Kada voda provri dodajte jednu kockicu pilećeg bujona.
Ocedite od vode, a zatim vruć krompir zajedno sa graškom, maslacem i svećžim mlekom ispasirajte u pire.