Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Svinjska plećka u vinu sa pireom od krompira i graška

Svinjska plećka u vinu sa pireom od krompira i graška

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Svinjska plećka u vinu sa pireom od krompira i graška3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Znamo kako da se radujemo životu i zbog toga ćemo pripremiti ovu božanstvenu svnijsku plećku sa pireom"

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 1200 g / plećka sa kostima/
  • bujon - 500 - 600 ml
  • ulje - 4 - 5 kašike
  • vino - 150 ml
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • lovorov list - 2 - 3 komad
  • so
  • celer
  • peršun
  • biber
  • za pire
  • krompir - 4 - 5 komada
  • ulje - 1 kašika
  • grašak - 1 šolja / konzerva /
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • maslac - 2 kašike
  • sveže mleko - 50 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Priprema kebapa:

Meso odvojitze od kosti, nasecite ga na krupnije komade, prelijte ga vodom, dodajte malo soli i kuvajte ga 30 minuta zajedno sa kostima, koje je najbolje da nasečete.

Meso prebacite u pliću i širu šerpu, dodajte ulje i upržite dok meso ne porumeni.

Malo pre nego što je meso gotovo, dodajte na rebarca nasečeni luk i šargarepu naseckani na dijagonale, kao i kockice korena celera.

Čim luk omekša, pospite brašnom i dodajte alevu papriku, a zatim i paradjz pire. Promešajte i ulijte proceđeni bujon u kojem se meso kuvalo sa kostima.

Prelijte vinom, dodajte lovorov list i nekoliko zrna bibera, poklopite i ostavite da se kuva na tihoj vatri oko 15-20 minuta. na kraju pospite peršunom.

Priprema pirea:

Krompir oljuštite i nasecite na krupnije kocke. Prelijte ga vodom da ga pokrije, dodajte kašiku ulja i skuvajte ga. Kada voda provri dodajte jednu kockicu pilećeg bujona.

Ocedite od vode, a zatim vruć krompir zajedno sa graškom, maslacem i svećžim mlekom ispasirajte u pire.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: