Način pripreme
Za pripremu krema potrebno je da pripremite 10 praznih kupica.
Sok od kompota treba da bude svetle boje. U maloj šerpi ugrejte sok od kompota. Dodajte vanilu i sklonite sa vatre.
U drugu posudu sipajte mleko i ugrejte ga sa šećerom. Jednu čašicu odvojite i u njoj rastvorite puding. Mešajte neprekidno mleko i dodajte rastvoreni puding.
Želatin prelijte jednom čašicom hladne vode i ostavite ga da nabubri oko 5-6 minuta, a nakon toga ga otopite na pari. Dodajte po polovinu želatina u puding i sok od kompota.
U kupice sipajte od svake smese oko 150 ml. Ofarbajte ih na sledeći način: sok od kompota - ljubičasta boja, mleko - ljubičasta boja; sok - plava, mleko - plava; sok zelena, mleko - zelena itd.
U kalup za kuglof sipajte prvo ljubičasti sok i ostavite ga na 10-15 minuta u zamrzivaču da se stegne. Nakon ljubičastog soka sipajte ljubičasto mleko i ponovo ostavite u zamrzivač da se stegne. Nakon toga je red na plavi sok i zamrzivač, a nakon toga plavo mleko i zamrzivač. Ređajte sve boje dok ne dobijete dugu.
Dok čekate da se mase stegnu u zamrzivaču, sigurno če početi i da se stežu mase koje još uvek nisu iskorišćene. Možete ih na kratko staviti u mikrotalasnu da se otope, ali samo na nekoliko sekundi, ne više.
Gotov krem ostvaite u frižider na 3-4 sata da se dobro stegne i ohladi i tek onda ga poslužite.