Način pripreme
Mutimo belanca sa polovinom šećera u sneg. Posebno mutimo žumanca i vanilu sa drugom polovinom šećera.
Pažljivo špatulom pomešamo obe smese. Brašno, prašak za pecivo i skrob prosejemo i dodajemo ih u smesu od jaja pažljivo mešajući.
Delimo smesu na 7 jednakih delova i šarano poslastičarskim bojama u bojama duge: crveno, narandžasto, žuto, zeleno, plavo, tamno plavo i ljubičasto,
Svaku smesu posebno stavljamo u kesu. Odsečemo ugao i špricamo (nema potrebe za dodatkom) na papir za pečenje koji je stavljen u tepsiju u kojoj ćemo peći.
Počinjemo od jednog ugla i nastavljamo do suprotnog. Pečemo u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta. Gotov slatki rolat okrećemo na navlažnjenu krpu.
Pripremamo krem od pavlake tako što mutimo pavlaku sa šećerom u pragu, nakon toga dodajemo maskarpone i na kraju Filadelfiju. Mutimo dok se ne dobije homogena smesa.
Premazujemo rolat i uvijamo ga.
Ostali krem delimo takođe na 7 i šaramo ga istim bojama.
Dekorišemo patišpanj rolat Duga po želji. Ja sam rolat namazala plavim kremom da izgleda kao nebo.