Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Slatki Rolat»Patišpanj rolat Duga

Patišpanj rolat Duga

Kulinarna mrejaKulinarna mreja
Džedaj
638792k159
Patišpanj rolat Duga
Fotografije: Kulinarna mreja
1 / 5
21/09/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Radost kod kuće u obliku patišpanj rolata u duginim bojama - prstohvat lepote u svakom danu"

Potrebni sastojci

  • Kora
  • jaja - 4 komada
  • šećer - 175 g
  • kukuruzni skrob - 3 supene kašike
  • brašno - 6 supenih kašika
  • prašak za pecivo - 1/2 kašičice
  • vanila - 1 kašičica
  • Krem
  • slatka pavlaka - 200 ml
  • maskarpone - 250 g
  • krem sir - 200 g, Filadelfija
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • poslastičarska boja - po 2 kapljice /različite boje/
* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo belanca sa polovinom šećera u sneg. Posebno mutimo žumanca i vanilu sa drugom polovinom šećera.

Pažljivo špatulom pomešamo obe smese. Brašno, prašak za pecivo i skrob prosejemo i dodajemo ih u smesu od jaja pažljivo mešajući.

Delimo smesu na 7 jednakih delova i šarano poslastičarskim bojama u bojama duge: crveno, narandžasto, žuto, zeleno, plavo, tamno plavo i ljubičasto,

Svaku smesu posebno stavljamo u kesu. Odsečemo ugao i špricamo (nema potrebe za dodatkom) na papir za pečenje koji je stavljen u tepsiju u kojoj ćemo peći.

Počinjemo od jednog ugla i nastavljamo do suprotnog. Pečemo u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 10 minuta. Gotov slatki rolat okrećemo na navlažnjenu krpu.

Pripremamo krem od pavlake tako što mutimo pavlaku sa šećerom u pragu, nakon toga dodajemo maskarpone i na kraju Filadelfiju. Mutimo dok se ne dobije homogena smesa.

Premazujemo rolat i uvijamo ga.

Ostali krem delimo takođe na 7 i šaramo ga istim bojama.

Dekorišemo patišpanj rolat Duga po želji. Ja sam rolat namazala plavim kremom da izgleda kao nebo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: