Šumski kebap

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Šumski kebap2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
110 min.
Porcije
3
"Još jedna ukusna gozba sa jagnjećim mesom, koju vam savetujemo da probate"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 800 g
  • luk - 2 glavice, velike
  • brašno - 2 kašike
  • belo vino - 200 ml
  • pradajz - 2 kašike, iz tegle
  • ulje - 50 ml
  • majčina dušica
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na parčiće, posolite je i propržite ravnomerno u vrelom ulju, mešajući s vremena na vreme. Dodajte u meso isečene šajbne luka i promešajte ih zajedno na još pet minuta.

Dodajte brašno ne prestajući da mešate i čim se i ono zaprži, dolijte paradajz pire i vino. Promešajte dok se ne dobije srednje gusti sos i razredite vrelom vodom, toliko da se prekriju namirnice u šerpi.

Ostavi se da se krčka oko sat vremena ili dok ne bude gotovo meso. 15-ak minuta pre nego što sklonite jelo s rinle, dodajte majčinu dušicu po ukusu. Servirajte šumski kebap s garnirungom od skuvanog pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: