Način pripreme
Rastvorite teleći bujon u 250 ml tople vode i potopite smokve u njega. Isecite peršun i koren na sitno i propržite ih u maslacu na 10 minuta.
Izvadite ih i u istoj masnoći karamelizujte šećer, možete da dodate i so o biber po ukusu.
U vatrostalnu posudu se naređa jedan red isprženog korena peršuna, malo karamelizovane smese i smokve. Pospite odozgo izmrvljenom kockom pilećeg bujona. Zapecite na desete minuta u umerenoj rerni.
Drugi pileći bujon rastvorite u 250-300 ml vode. Dodajte sitno iseckan luk i ostavite na ringli da provri, smanjite i kuvajte dok ne ispari pola tečnosti. Dodajte vino i vegetu i kuvajte još 10 minuta.
Ovom smesom prelijte zapačene smokve i pecite još 20 minuta na 180 stepeni.
Začinite jagnjeća rebarca solju i biberom i propržite ih na jakoj vatri sa svih strana. Kad se zapečate ravnomerno ih poređajte u rernu i zapecite još 10 minuta na 180 stepeni.
Servirajte jagnjeće kotlete s karamelizovanim smokvama.