Način pripreme
Nasecite meso na porcije, operite ga i prelijte vrućom vodom. U vodu dodajte 3-4 lovorova lista, 1 kašiku soli, 5-6 zrna pimenta, desetak zrna bibera, 2 kašike rakije i jednu glavicu luka, presečenu na četvrtine.
Stavite meso na vatru. Kada provri, skinite penu i ostavite da se kuva skoro dok meso ne bude gotovo.
Ugrejte malo ulja i lagano propržite 2 veze mladog luka i jednu vezu mladog belog luka.
Dodajte nanu i selen i sipajte u pleh, a odozgo poređajte meso koje ste posipali sa malo aleve paprike i prelili uljem.
Sipajte dve čaše od bujona u kojem se meso kuvalo.
Ugrejte rernu i stavite meso da se zapeče. Pecite ga na 180 stepeni oko 30 minuta.
Za prilog:
Na tanke kriške nasecite krompir i ispržite pomfrit.
Paradajz nasecite na kolutove. Ispržite kolutove paradajza u keramičkom tiganju na sasvim malo maslinovog ulja.