Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Jagnjetina»Đuveč»Jagnjeći kotleti u đuvečari

Jagnjeći kotleti u đuvečari

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8923243k
Jagnjeći kotleti u đuvečari
Fotografije: Albena Asenova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
190 min.
Ukupno
205 min.
Porcije
6
"Idila u đuvečari, koja zagreva i dušu i stomak"

Potrebni sastojci

  • jagnjeći kotleti - 6 komada
  • ulje - 100 ml
  • soja sos - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • majčina dušica - 1 kašika, sušena
  • selen - 1 kašičica, sušeni
  • brašno - 1 kašika
  • krompir - 6 - 7 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi se pomešaju ulje, soja sos, aleva paprika i biber, suvi selen i majčina dušica i na kraju brašno. Sve se dobro promeša, dok se ne dobije homogena pasta. Ako je neophodno dodaje se još malo masnoće.

Krompir i šargarepe se oljušte, iseku na krupne parčiće i stavljaju na dno glinene đuvečare.

Jagnjeći kotleti se posipaju solju i nakon toga se namažu sa svih strana prethodno pripremljenom pastom.

Začinjeno meso sa naređa preko krompira i šargarepe. Ako je ostalo paste ona se sipa odozgo preko mesa. Odozgo se stavlja grančica majčine dušice.

Doliva se jedna šolja vode i đuvečara se stavlja u hladnu rernu.

Jelo se peče oko pola sata na 220 stepeni, nakon čega se temperatura smanjuje na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: