Domaći pelinkovac

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
23/05/2017
"Pelinkovac kakav samo mi možemo da napravimo!"
Priprema60 min.
Ukupno60 min.
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano14 215
  • Pregledi tokom meseca373
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pelin - cvet
  • biljke - bela hajdučka trava, crveni kantarion, žuti kantarion, majčina dušica, zova, origano, matičnjak
  • jabuke
  • dunje
  • grožđe
  • vino - mlado
  • šećer - po potrebi
* merne jedinice

Način pripreme

Domaći pelinkovac je izuzetno aromatičan i prijatan napitak. Može da se napravi kad se samo stavi cvet pelina u fermentirano vino, ali pravi domaći pelinkovac se pravi teže.

Napravite smesu od pelena, bele hajdučke trave, crvenog kantariona, žutog kantariona, majčine dušice, zove, origana, matičnjaka, pri čemu najveća količina treba da bude od cveta pelina.

U bure za vino sa slavinom stavite drenažu sa spoljne strane slavine i naređajte sloj grožđa, tanak sloj smese biljki, sloj isečenih jabuka i dunja. Ređajte tako dok se ne napuni dve trećine posude.

Pritisnite dobro poklopcem i nalijte mlado jednogodišnje vino dok se posuda ne napuni. Zatvorite poklopcem i zatvorite pukotine sa strane. Obično je pelen gotov za 30 dana. Ako je mnogo gorak možete da dodate šećer. Gotov pelinkovac se naliva u flaše.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar