Grčka torta

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Grčka torta
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Dajte po jedan lajk za ovu grčku tortu koja je skoro toliko dobra koliko i naša ili grešimo"

Potrebni sastojci

  • jaja - 6 komada
  • šećer - 2 šolje
  • brašno - 2 i po šolje
  • brašno - 1 prašak za pecivo
  • pomorandža - 1 šolja prirodnog soka
  • ulje - pola šolje
  • vanila - 2 paketića
  • orasi - 3 kašike, mleveni
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • čokolada - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Jaja i šećer se umute mikserom u dubokoj posudi. Umute se dok ne pobeli smesa. Nakon što smesa pobeli dodaju se vanila i ulje. Muti se ponovo mikserom. Nakon toga se dodaje i prirodni sok od pomorandže. Muti se ponovo dobro mikserom. Dodaju se mleveni orasi i suvo grožđe.

Čokolada se nalomi na male parčiće i dodaje se u smesu. Meša se kašikom. Brašno se proseje zajedno s praškom za pecivo. Nakon toga se dodaje postepeno u smesu. Neprekidno se meša.

Nakon što smesa postane homogena, sipa se u kalup za tortu. Kalup za tortu se podmaže uljem i pospe brašnom.

Torta se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 170-180 stepeni. Peče se oko 35-40 minuta. Čačkalicom se proverava da li je torta gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: