Način pripreme
Oljušten isitno iseckan luk se prži zajedno sa belim lukom dok ne omekša, nakon toga se dodaje mleveno meso. Smesa se proprži i meša se stalno, da se ne zalepe komadi mlevenog mesa. Dinsta se sa paradajzom, dodaju se začini - 1/3 cimeta, 1/3 karanfilića, so po ukusu, biber, origano. Ostavljamo da se kuva na tihoj vatri, dok ne ostane na masti.
Operite i očistite povrće, isecite ih na krugove (0.5-0.7cm, za patlidžan i tikvice, a za krompir 0, 3 - 0, 4 cm) i prži se dok ne porumeni. Ostavljamo sa strane da se ocedi ulje.
Ako treba sami da pripremite bešamel (3-4 supene kašike brašna i 1 listar svežeg mleka, 1 jaje) prospržite brašno sa malo ulja, nepretano mešajte. Dodajte mleko i nastavite da mešate, dok se ne zgusne (dobija se krem), dodajte pileći bujon, malo bibera, 1 čen belog luka, krišku belog sira. Kad se ohladi, dodajte umućeno jaje.
Oceđeno povrće se ređa u pleh srednje veličine - na dno se stavlja krompir, preko njih patlidžan, nadev, ravnomerno rasporedimo, tikvice i bešamel sos. Peče se u ugrejanoj rerni (180 stepeni) oko sat i po vremena.
Servira se isečena na kockice na sobnoj temperaturi.