Način pripreme
U polovini masti izdinstajte isečeni luk i 1 paradajz dok ne ostane na masti. Dodajte mleveno meso, alevu papriku, so po ukusu, biber, iseckan peršun i malo vode.
Dinstajte uz neprestano mešanje dok ponovo ne ostane na masti. Oljuštite krompir i isecite ga na tanke kriške, isecite i paradajz na tanke kriške.
U pravougaoni pleh, namazan preostalim masalcem, poređajte red paradajza, nakon toga red krompira i posolite, Ravnomerno rasoredite dinstano mleveno meso, a preko poređajte red krompira i red paradajza.
Prelijte vodom do nivoa krompira i pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 220 stepeni dok krompir ne bude gotov.
Umutite jaje, dodajte brašno i mleko, mešajte dok ne dobijete glatku smesu i posolite po ukusu.
Prelijte musaku smesom, pospite rendanim kačkavaljem i ponovo pecite dok kačkavalj ne dobijete zlatnobraon koricu.
Sočna i veoma ukusna poređana musaka baja Danče - kuvara bivšeg bugarskog predsednika Todora Živkova.
Komentari