Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa svežim i kiselim mlekom

Panakota sa svežim i kiselim mlekom

Panakota sa svežim i kiselim mlekom
Fotografije: Valentina Georgieva Hrist
1 / 2
24/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
5 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Letnji desert, jednostavan za pripremu i veoma ukusan za jelo"

Potrebni sastojci

  • sveže mleko . 400 ml
  • šećer - 5 - 6 kaška
  • želatin - 2 pakovanja
  • kiselo mleko - 300 g, gusto
  • vanila
  • slatko - od voća, za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Predložiću vam jednostavan za pravljenje, ukusan za jelo i idealan za vrele dane, desert - panakota sa kiselim mlekom.

Na internetu ima mnogo recepata za panakotu, ali ovaj je isproban, uprkos tome da se uopšte ne sećam odakle sam ga uzela, pre mnogo godina.

400 ml svežeg mleka + 5-6 kašika šećera se ugreju dok se šećer ne rastopi.

Posebno se pripreme dva pakovanja želatina i dodaju u mleko, uz neprestano mešanje.

300 g kiselog mleka, dobro umućeno žicom, da nema grudvica, u njega se stavi vanila. Lagano mu se dodaje sveže mleko. Dobro se meša.

Sipa se u čašice ili neke silikonske kalupe. Odstoji bar 4 sata u frižideru, okreće se na tanjir i servira slatkom, ili domaćim sirupom od jagoda, kao što sam ja to uradila.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: