Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Panakota»Panakota sa kiselim mlekom i musom od kajsija

Panakota sa kiselim mlekom i musom od kajsija

Panakota sa kiselim mlekom i musom od kajsija
Fotografije: Monika Ivanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"Desert za prijatelje - aromatična i nežna panakota sa ukusom leta"

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kiselo mleko - 200 ml, gusto
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • želatin - 1 kesica
  • za mus od kajsija
  • kajsije - 300 g
  • šećer - 20 g
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Tečnu pavlaku zagrejte u posudi na ringli. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i čim se stegne, dodajte ga pavlaci. Dobro mešajte. Sklonite sa vatre i ohladite.

Kiselo mleko razmutite žicom, dok ne bude kremasto, pa dodajte smesu sa pavlakom. Rasporedite u šoljice, tako da napunite 3/4 šoljice, kako bi imalo mesta i za mus. Ostavite da se ohlade 2 sata.

Za to vreme napravite mus od kajsije. Očistite kajsije od koštica i ispasirajte ih. Dobijeno pire pomešajte sa šećerom i stavite na ringlu da se zagreje.

Drugi želatin napravite na isti način i dodajte pireu. Dobro promešajte i dobro ohladite.

Kašikom sipajte mus od kajsije preko želirane panakote. Ohladite i okrenite na tanjir. Poslužite sa parčetom svežeg voća.

Ukusno i letnje osveženje!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: