Panakota sa kiselim mlekom i musom od kajsija

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/07/2017
"Desert za prijatelje - aromatična i nežna panakota sa ukusom leta "
Priprema30 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno60 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano304
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kiselo mleko - 200 ml, gusto
  • šećer - 80 g
  • vanilin šećer - 1 kesica
  • želatin - 1 kesica
  • za mus od kajsija
  • kajsije - 300 g
  • šećer - 20 g
  • želatin - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Tečnu pavlaku zagrejte u posudi na ringli. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i čim se stegne, dodajte ga pavlaci. Dobro mešajte. Sklonite sa vatre i ohladite.

Kiselo mleko razmutite žicom, dok ne bude kremasto, pa dodajte smesu sa pavlakom. Rasporedite u šoljice, tako da napunite 3/4 šoljice, kako bi imalo mesta i za mus. Ostavite da se ohlade 2 sata.

Za to vreme napravite mus od kajsije. Očistite kajsije od koštica i ispasirajte ih. Dobijeno pire pomešajte sa šećerom i stavite na ringlu da se zagreje.

Drugi želatin napravite na isti način i dodajte pireu. Dobro promešajte i dobro ohladite.

Kašikom sipajte mus od kajsije preko želirane panakote. Ohladite i okrenite na tanjir. Poslužite sa parčetom svežeg voća.

Ukusno i letnje osveženje!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar