Način pripreme
Tečnu pavlaku zagrejte u posudi na ringli. Želatin prelijte sa 4 kašike hladne vode i čim se stegne, dodajte ga pavlaci. Dobro mešajte. Sklonite sa vatre i ohladite.
Kiselo mleko razmutite žicom, dok ne bude kremasto, pa dodajte smesu sa pavlakom. Rasporedite u šoljice, tako da napunite 3/4 šoljice, kako bi imalo mesta i za mus. Ostavite da se ohlade 2 sata.
Za to vreme napravite mus od kajsije. Očistite kajsije od koštica i ispasirajte ih. Dobijeno pire pomešajte sa šećerom i stavite na ringlu da se zagreje.
Drugi želatin napravite na isti način i dodajte pireu. Dobro promešajte i dobro ohladite.
Kašikom sipajte mus od kajsije preko želirane panakote. Ohladite i okrenite na tanjir. Poslužite sa parčetom svežeg voća.
Ukusno i letnje osveženje!