Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta sa pavlakom»Torta sa jagodama bez pečenja

Torta sa jagodama bez pečenja

Torta sa jagodama bez pečenja
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
10
"Pijace su i ovako i onako prepune jagoda, vi niste vični pečenju... znači pravi recept za vas"

Potrebni sastojci

  • keks - 1 pakovanje, kakao
  • sveže mleko - 100 ml
  • za krem
  • kisela pavlaka - 400 g
  • kiselo mleko - 300 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • jagode - 300 g
  • želatin - 1 kesica i 1 kašičica
  • za ukrašavanje
  • pavlaka - 100 ml
  • šećer u prahu - 2 kašike
  • čokolada - 50 g, rendana
* merne jedinice

Način pripreme

Poređajte jedan red keksa u kalup za tortu sa pokretnim prstenom. Svaki keks potopite u mleko sa šećerom u prahu. Pripremite krem.

Umutite kiselu pavlaku sa šećerom, dodajte kiselo mleko i nasečene jagode.

Pripremite želatin na osnovu uputstva sa kesice i kada se ohladi, dodajte ga u krem i promešajte dobro. Delom krema pokrijte keks. Nakon toga stavite drugi red keksa, pa krem i tako dok ne potrošite namirnice.

Tortu ostavite u frižideru da se stegne na sat-dva. Kada je dobro ohlađena, izvadite tortu, skinite zidove kalupa i premažite je umućenom pavlakom sa šećerom u prahu.

Ukrasite jagodama i rendanom čokoladom. Ponovo je ohladite i nakon toga nasecite i poslužite.

Da poližeš prste!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: