Način pripreme
Keks se samelje i pomeša sa mlekom, maslacem i lešnicima. Sipa se u kalup za tortu (prečnika 26 cm) i lepo se pritiska dok se ne oblikuje kora. Pavlaka i sveže mleko se pomešaju i podele na dva dela.
Prvi deo se stavlja na vatru zajedno sa 4 supene kašike šećera. Stavljaju se i čokolade u nju. Meša se dok se čokolada ne rastopi. Kad bude gotovo, skidamo sa vatre.
Stavljamo želatin u 50 ml vode da nabubri. Posle se rastopi na pari i dodaje se u smesu sa čokoladom. Smesu sipamo preko kore. Ostavljamo je u frižideru da se stegne oko 2 sata).
Kad se dovoljno stegne, pripremamo drugi krem. On je samo mleko sa pavlakom + 4 supene kašike šećera. Stavlja se na vatru dok se šećer ne rastopi.
Na isti način se dodaje želatin. Sipa se u kalup. Ponovo ostavljamo na oko 2 sata da se stegne i druga kora.
Kad se stegne pravi se glazura - sveže mleko sa šećerom i kakaom se stavlja na vatru. Kad se šećer istopi stavlja se maslac. Kad se stegne, pola se sipa preko torte.
U drugu polovinu se stavljaju lešnici da se uvaljaju u glazuru. Ređaju se preko torte i sipa se preostala glazura. Ponovo se stavlja u frižider da se stegne i glazura.