Način pripreme
Margarin treba da bude na sobnoj temperaturi. Prosejte brašno u posudu i u njega stavite prstohvat soli, 3 kašike margarina i 1 jaje.
U mlaku vodu stavite prstohvat šećera i kvasac. Promešajte da se rastvori i dodajte 1 kašiku brašna, pa ponovo promešajte. Pokrijte i ostavite na toplom mestu za 5 minuta.
Nakon toga, dodajte kvasac u brašno. Umesite meko testo. Radnu površinu pospite brašnom i premesite testo da bude meko. Ostavite testo pokriveno da naraste oko 40 minuta. Kada je naraslo, podelite ga nožem na 2 dela.
Svaki deo oblikujte u loptu. Svaku loptu oklagijom razvucite u tanak pravougaoni list. Prilikom razvlačenja oklagijom posipajte testo brašnom, da se ne bi lepilo. Izmrvite sir. Umutite belance i promešajte ga sa sirom.
Premažite svaki list testa sa 3 kašike margarina rukom i stavite nadev kašikom. Umotajte svaki list u rolat i razvucite ga rukom. Svaki rolat umotajte u oblik puža, stavite ih u pleh, ali ostavite mesto između, jer će narasti.
Pleh pokrijte papirom za pečenje. Umutite žumance. Preko pita stavite po jednu kašiku margarina i premažite ih umućenim žumancem. Ugrejte rernu na 200 stepeni i pecite dok ne bude gotovo.