Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski ribić sa jabukama u sosu od pavlake

Svinjski ribić sa jabukama u sosu od pavlake

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Svinjski ribić sa jabukama u sosu od pavlake
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Jabuke su novi najbolji prijatelj svinjetine - probajte i razumećete zašto"

Potrebni sastojci

  • svinjski ribić - 8 komada
  • jabuke - 4 komada
  • luk - 2 glavice
  • pileći bujon - 300 ml
  • pavlaka - 200 ml
  • senf - 2 supene kašike
  • so
  • biber
  • maslac - 60 g
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle se lagano izlupaju i posipaju solju i biberom. Prže se u malo masti, ne više od 2 minuta sa obe strane. Izvadite ih i ostavite u posudu sa poklopcem.

U isti tiganj dodajte maslac i dinstate iseckane jabuke i luk. Kad malo omekšaju sipa se bujon i ostavlja da se krčka dok tečnost malo ne ispari.

Dodaju se začini, senf i na kraju se sipa pavlaka. Ribići se vraćaju u tiganj zajedno sa sokom. Ostavlja se nekoliko minuta da vri i skida se sa vatre.

Servirajte uz beli pirinač.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: